Borstelharen in Tony's chocolade

Tony’s Chocolonely roept een klein gedeelte van hun grote repen Melk Hazelnoot, Puur, Puur Amandel Zeezout en Puur Pecan Kokos terug uit de markt.

Tony’s Chocolonely roept consumenten op om een specifieke partij van vier smaken grote repen (180 gram) terug te sturen naar de chocolademaker.

In sommige Tony’s Chocolonely chocoladerepen in de smaken melk 32% hazelnoot, puur 70%, puur 51% amandel zeezout, puur 51% pecan kokos kunnen namelijk witte borstelharen van een kwast zitten. Deze borstelharen zijn in een zeef gevonden door de Belgische repenfabrikant Kim’s Chocolates bij de productie van de repen. Een klein gedeelte van deze repen is uitgeleverd en ligt in Nederlandse winkels.

Het materiaal van de borstelharen vormt geen direct gevaar voor de gezondheid, maar de repen zijn natuurlijk ongeschikt om op te eten. Het zijn synthetische borstelharen van 1-3 cm lang en circa 0,2 mm dik.

De borstelharen hebben losgelaten uit een kwast tijdens het coaten van de binnenkant van nieuwe chocoladetanks met cacaoboter. Nieuwe tanks voor vloeibare chocolade worden voorafgaand aan de eerste productie gecoat met cacaoboter. Tijdens het coaten hebben er enkele borstelharen van de kwast losgelaten. Deze borstelharen zijn bij de Belgische repenfabrikant Kim’s Chocolates van Tony’s Chocolonely in de chocolade terecht gekomen, waar repen van zijn gemaakt. Op initiatief van de repenfabrikant worden de repen actief teruggeroepen uit de markt.

Inloggen abonnees

Bent u abonnee? Hieronder kunt u inloggen.

E-mailadres
Wachtwoord