Duurzame bezorging

Zaterdag 20 april rijden 130 fietsers vanuit de Amsterdamse fabriek van Chocolatemakers naar Duitsland om daar 18.000 repen chocolade te bezorgen bij Duitse winkeliers.

De ‘Chocolatemakers Schokofahrt’ is een initiatief van Duitse fietsfanaten die op deze manier de chocolade van Chocolatemakers in Duitsland verkrijgbaar maken. Nikolai Wystrychowski, initiatiefnemer van de Schokofahrt uit Münster: “We willen graag aan de missie van Chocolatemakers bijdragen om ook het laatste stukje van hun cacaoketen duurzaam te maken. Het geeft een goed gevoel om met onze passie voor fietsen op een positieve manier bij te dragen.”

Onder de naam Chocolatemakers Schokofahrt fietsen twee keer per jaar meer dan honderd mensen vanuit 34 Duitse steden naar Amsterdam. Eenmaal daar laden ze 1800 kilo chocolade in de cargofietsen en rijden daarmee terug naar Duitsland om de chocolade bij 80 winkels te bezorgen. Een route verschillend van 230 km (Münster) tot wel 1300 km (Wenen, Oostenrijk).

Met de Chocolatemakers Schokofahrt vormt Chocolatemakers een eigen chocoladeketen die van begin tot eind duurzaam is. Enver Loke, samen met Rodney Nikkels oprichter van Chocolatemakers: “Wij hebben een volledig duurzame chocoladeketen gerealiseerd, van boon tot reep. De bonen (van de Dominicaanse republiek) worden met het zeilschip ‘Tres Hombres’ naar Amsterdam gezeild en wij maken er vervolgens krachtige chocolade van in onze eigen fabriek in Amsterdam, natuurlijk op groene stroom.”

De Schokofahrt fietsers organiseren ieder hun eigen fietstocht in samenwerking met winkels uit verschillende steden. Uiteindelijk treffen ze elkaar allemaal in Amsterdam bij de Chocolatemakers fabriek. "Iedereen is enthousiast om mee te doen en onderdeel uit te maken van ons avontuur om de gehele cacaoketen duurzaam te maken. Het is een mooi verhaal waar iedereen onderdeel van wil zijn", zegt Loke.

Inloggen abonnees

Bent u abonnee? Hieronder kunt u inloggen.

E-mailadres
Wachtwoord