Aviateur in Franse handen

De autoriteiten moeten voor de overname van Aviateur door Biscuit International nog de goedkeuring verlenen, maar die toestemming zal waarschijnlijk geen problemen opleveren. 

Met de acquisitie van Aviateur verdwijnt een Nederlandse koekjesspecialist in Franse handen. Biscuit International – dat eigendom is van Franse investeerders – groeit na de overname verder uit tot een van de grootste private label koekjesfabrikanten van Europa.

Vorig jaar kocht het Franse bedrijf – dat ongeveer zeventig procent van de omzet buiten de eigen landsgrenzen boekt – de Spaanse koekjesonderneming Arluy, net als Northumbrian Fine Foods uit Groot-Brittannië.

Al eerder was er de overname van de Nederlandse Banket Groep.

Overigens, het uitgroeien van Biscuit International tot Europese grootmacht is zeker niet in iedere situatie nadelig voor kleinere koekjesfabrikanten. Net als bij chocolade en suikerwerk, zoekt de retail juist bij een dergelijke concentratie naar aanbieders om het speelveld weer wat meer recht te trekken. Er zijn dus ook kansen.

Biscuit International behoort tot het portfolio van investeerder Qualium Investments. De koekjesspecialist boekt een omzet van pakweg vierhonderd miljoen euro en telt veertien fabrieken. Daar komen er zes van Aviateur bij waardoor de capaciteit toeneemt tot ongeveer 170.000 ton op jaarbasis.

Aviateur heeft een omzet van ruim honderd miljoen euro waarvan een groot deel binnen de Nederlandse landsgrenzen wordt behaald. Grootaandeelhouder van Aviateur is Ronald Komen. Overigens zal het huidige managementteam bestaande uit ceo Richard Kornet, commercieel directeur Ron Leeuwenkamp en financieel directeur Eric Voschezan aanblijven. 

Inloggen abonnees

Bent u abonnee? Hieronder kunt u inloggen.

E-mailadres
Wachtwoord