Biscuit International waarschijnlijk verkocht

De Banketgroep krijgt vrijwel zeker een nieuwe eigenaar.
 

Het moederbedrijf van de Banketgroep Biscuit International, behoort nu nog tot de Franse investeerder Qualium Investissement. Laatstgenoemde is echter in gesprek met het Amerikaanse fonds Platinum Equity om Biscuit International te verkopen.

Biscuit International is een pan-Europese bakkerij met een jaaromzet van ongeveer vijfhonderd miljoen euro gekoppeld aan een volume van 170.000 ton koekjes.

Naast de Nederlandse Banketgroep (waar ook de Aviateur sinds kort onderdeel van uitmaakt), behoren A&W Feinbackwaren uit Duitsland, Northumbrian Foods uit Groot-Brittannië en Arluy in Spanje tot Biscuit International.

Platinum Equity is een in 1995, door de in Israël geboren miljardair Tom Gores, opgerichte Amerikaanse private equity-investeringsmaatschappij. Deze richt zich op leveraged buy-out investeringen van gevestigde bedrijven in de VS, Europa en Azië. Inmiddels bezit het fonds voor meer dan negentien miljard dollar aan investeringen in om en nabij de veertig bedrijven. In voeding heeft de investeerder tot dusverre geen noemenswaardig belang opgebouwd. 
 

 

Inloggen abonnees

Bent u abonnee? Hieronder kunt u inloggen.

E-mailadres
Wachtwoord