Tanis Food Tec naar Orangeworks

Machinebouwer voor de zoetwarenbranche Tanis Food Tec, is overgenomen door Orangeworks uit het Brabantse Oss.

Laatstgenoemde werd in 1970 opgericht door Cyriel Kint als Staalwerk in het Brabantse plaatsje Mill.

Het staalproductiebedrijf werd al snel vaste onderhoudspartner van grote producenten van snacks en voedingsmiddelen in de regio. In 1985 opende Staalwerk een tweede locatie in Veghel.
Na jaren van groei veranderde in 2016 de naam van Staalwerk in Orangeworks en vorig jaar werd het nieuwe pand in Oss in gebruik genomen.

In de loop der jaren evolueerde het bedrijf vanuit engineering en techniek richting voedingsmiddelentechnologie. “Die strategie zorgde ervoor dat Orangeworks inmiddels (global) brands als Mars Wrigley, Kellogg’s, PepsiCo, Heineken en Nestlé tot de klantenkring mag rekenen”, schrijft de onderneming.

De gesprekken tussen Orangeworks en TFT over samenwerking dateren van eind 2019. Toen voor beide partijen bleek dat er sprake was van een ‘cultuurklik’, ging het snel. “Onze DNA’s komen bij elkaar”, zegt managing director Koen Verstegen van Orangeworks. Eigenaar Jan de Wringer bevestigt dit. “Dan kun je ook gaan kijken naar de kruisbestuiving. En die is er! We maken samen met TFT een grote schaalsprong op het gebied van technologie en techniek. Vanuit hoogwaardige, voedseltechnologische kennis ontwikkelen en bouwen we machines en productie equipment waarmee onze klanten kunnen innoveren in hun markt of niche."
 

Inloggen abonnees

Bent u abonnee? Hieronder kunt u inloggen.

E-mailadres
Wachtwoord