Valeo Foods neemt Italiaanse bakkerij Melegatti 1894 over

Valeo Foods Group, het moederbedrijf van onder meer Kettle Chips, Rowse Honey en Fox’s Mints, heeft het Italiaanse bakkerijbedrijf Melegatti 1894 overgenomen.

Daarmee versterkt het concern zijn positie in het segment zoete bakkerijproducten.

Melegatti is opgericht in 1894 in Verona en staat bekend om zijn traditionele recepturen en ambachtelijke specialiteiten zoals panettone en croissants. Het bedrijf heeft een merknaam binnen en buiten Italië. Over de overnamesom zijn geen financiële details bekendgemaakt.

De acquisitie volgt kort op de eerdere overname van het Italiaanse Freddi Dolciaria in mei en past binnen de strategie van Valeo om het portfolio in zoete bakkerij verder uit te breiden.

Volgens Ronald Kers, ceo van Valeo Foods Group, vormt de overname een belangrijke stap: “Met Melegatti voegen we een gerenommeerd kwaliteitsmerk toe dat goed aansluit op onze ambities op het gebied van innovatie en waardecreatie op lange termijn.”

Door de integratie van Melegatti verstevigt Valeo naar eigen zeggen zijn positie in Zuidwest-Europa en ontstaan er groeikansen binnen het wereldwijde netwerk van het concern.

Alberto Alfieri, ceo van Valeo Foods Zuidwest-Europa, noemt in een bericht Melegatti een merk met waarden die passen bij de cultuur van Valeo: “We willen behouden wat Melegatti bijzonder maakt, terwijl we het merk duurzaam laten groeien en de Italiaanse baktraditie internationaal verder uitdragen.”

Naast uitbreiding van het assortiment levert de overname ook productie- en logistieke voordelen op. Valeo krijgt met Melegatti extra capaciteit om in te spelen op de stijgende vraag, zonder concessies te doen aan het authentieke karakter van het merk.

Roberto Spezzapria, president van Melegatti, zegt vertrouwen te hebben in de nieuwe eigenaar: “Na de succesvolle herlancering van Melegatti in Italië, zijn we trots dat we het merk kunnen toevertrouwen aan een ervaren speler als Valeo Foods. We zijn ervan overtuigd dat zij de internationale groei van Melegatti kunnen versnellen, met behoud van de Italiaanse identiteit.”



Inloggen abonnees

Bent u abonnee? Hieronder kunt u inloggen.

E-mailadres
Wachtwoord